Het leerlingenorkest werd opgericht in 1992, dit kwam tot stand door een succesvolle ledenwervingsactie. Rob van der Zee was destijds de eerste dirigent van het leerlingenorkest. Daarna volgden: Jos Peperkamp en Marie-Josée Aarts. De huidige dirigent is Bart van den Hof. Het leerlingenorkest dient als opstap naar het harmonieorkest. Men leert hier goed samenspelen en komt zo ook in contact met de andere leerlingen. Om als leerling in het leerlingenorkest deel te kunnen nemen, dient deze het HAFA-A niveau te hebben. Op deze manier is het leerlingenorkest in staat om stukken te spelen van een gemiddeld niveau en blijft het voor elke muzikant een uitdaging. Er zijn leerlingen die in het harmonieorkest spelen, maar ook ter ondersteuning in het leerlingenorkest spelen. Het huidige leerlingenorkest bestaat uit circa 27 muzikanten. Het leerlingenorkest repeteert iedere maandag van 19.30 uur tot 20.30 in Cultureel Centrum de Harmoniezaal. Regelmatig verzorgt het orkest concerten, zowel in als buiten Geulle.