Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker. "Om dit samen muziek maken" te leren en te doen bent u bij harmonie St. Caecilia aan het goede adres. De muziekopleiding van harmonie St. Caecilia is tweeledig. Wij verzorgen een interne opleiding en er gaan leerlingen naar de muziekschool Kumulus Maastricht.

De interne opleiding van harmonie St. Caecilia wordt verzorgd door:
Gitte Vinclair, dwarsfluit
Victor Vaessen, saxofoon
Leon Jaminon, trompet
Bart Van den Hof, klarinet en blokfluit
Renier Scheepers, hoorn
Martijn Pepels, slagwerk

De lesdag en -tijd wordt in overleg met de leerling en/of ouders vastgesteld. De lessen vinden plaats in: Verzorgingstehuis Avé Maria & Cultureel Centrum De Harmoniezaal

Het leerlingenorkest werd opgericht in 1992, dit kwam tot stand door een succesvolle ledenwervingsactie. Rob van der Zee was destijds de eerste dirigent van het leerlingenorkest. Daarna volgden: Jos Peperkamp en Marie-Josée Aarts. De huidige dirigent is Bart van den Hof. Het leerlingenorkest dient als opstap naar het harmonieorkest. Men leert hier goed samenspelen en komt zo ook in contact met de andere leerlingen. Om als leerling in het leerlingenorkest deel te kunnen nemen, dient deze het HAFA-A niveau te hebben. Op deze manier is het leerlingenorkest in staat om stukken te spelen van een gemiddeld niveau en blijft het voor elke muzikant een uitdaging. Er zijn leerlingen die in het harmonieorkest spelen, maar ook ter ondersteuning in het leerlingenorkest spelen. Het huidige leerlingenorkest bestaat uit circa 27 muzikanten. Het leerlingenorkest repeteert iedere maandag van 19.30 uur tot 20.30 in Cultureel Centrum de Harmoniezaal. Regelmatig verzorgt het orkest concerten, zowel in als buiten Geulle.

Het leerlingenorkest staat onder leiding van Bart van den Hof (1980). Bart Van den Hof (1980) begon zijn muzikale loopbaan bij harmonie St. Caeclia in Geulle. Na het VWO studeerde hij klarinet aan het conservatorium van Maastricht bij de docenten Jan Cober, Léon Bosch en Arno Piters. Deze studie sloot hij af met de diploma's uitvoerend en docerend musicus. Bart is als solo klarinettist verbonden aan o.a. provinciaal symfonisch blaasorkest Symphonic Impulse, ArkA symfonie orkest Maastricht, het Antwerps begeleidingsorkest en natuurlijk harmonie St. Caecilia Geulle. Bart voerde soloconcerten uit met harmonie- en symfonieorkesten en gaf diverse solo- en kamermuziekrecitals. Als docent heeft hij een volwaardige lespraktijk, waarin hij de klarinetopleiding voor een viertal muziekverenigingen verzorgt.

Ons eerste leerlingenorkest werd opgericht na een succesvolle ledenwervingsactie in 1992. De eerste repetitie vond plaats in december 1992 onder leiding van dirigent Rob van der Zee destijds ook dirigent van het harmonieorkest. Het idee achter het leerlingenorkest, was toen en is nog steeds de stap naar het harmonieorkest te vergemakkelijken. Door het leerlingenorkest leren de kinderen samenspelen, lezen en last but not least maken ze vrienden en vriendinnen waarop ze later nog eens kunnen terug vallen. Na een korte onderbreking en enkele repetities door Jos Peperkamp, heeft Marie-Josée Aarts in september 1999 de dirigeerstok overgenomen. In de eerste periode van Marie – Josée werd er eens in de twee weken gerepeteerd, na een aantal maanden werd hierop teruggekomen en vanaf januari 2000 repeteert ons jeugdorkest elke week. Vandaag de dag wordt als ingangsniveau gehanteerd dat men speelt op Hafa-A niveau, dit zorgt ervoor dat er ook voor de iets gevorderde jeugd nog voldoende speelplezier te beleven is.In september 2009 heeft Bart van den Hof de dirigeerstok van Marie-Josée overgenomen.