Onze vereniging bestaat al vanaf 1894 en heeft daarmee al een respectabele leeftijd bereikt. Ondanks deze leeftijd is de vereniging nog springlevend en houdt ze de dubbele doelstelling in ere: muziek maken op een hoog niveau en bijdragen aan evenementen in Geulle. De bijdragen aan de gemeenschap zijn velerlei. Er worden elk jaar speciale concerten gegeven. Daarnaast wordt deelgenomen aan carnavalsoptochten, kerkelijke vieringen zoals de Eerste H. Communie, serenades en speciale festiviteiten.

Het uitgebreide programma zou niet mogelijk zijn zonder de belangeloze inzet van vele vrijwilligers en de financiële ondersteuning door sponsors en donateurs. Zij allen maken het mogelijk dat dirigent en leden van harmonie, drumband en leerlingenorkest zich kunnen concentreren op het maken van goede muziek. Wij wensen u veel plezier met het bezoek aan onze virtuele wereld en mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Onze dank gaat uit naar onze begunstiger: Assurantiekantoor Louwet

index

 

U vindt ons ook op facebook.

Vrijwilligers van Harmonie St. Caecilia halen in Geulle het oud papier op. Binnen de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is landelijk besloten alle sportclubs en verenigingen te sluiten. Consequentie van dit besluit, is dat de inzameling van oud papier in de gemeente Meerssen wordt gestopt. Op zaterdag 4 april wordt het oud papier niet opgehaald. U wordt verzocht om het oud papier op deze dag dan ook niet aan de straat te zetten. Het makkelijkste is als u uw papier opspaart tot de volgende ophaalronde.

Moudpapierocht u uw oud papier toch kwijt willen, dan kunt u hiervoor terecht bij onze oud papier container aan de Hulserstraat 17. We vragen u vriendelijk om hierin enkel oud papier te doen en om bij het vullen van de container de rijksmaatregelen in acht te nemen: kom alleen, houd een afstand van 1,5 meter aan en niet meer dan drie personen tegelijk aanwezig. We vertrouwen op uw begrip en medewerking.

Samen houden we elkaar gezond.

potgrondIn een eerdere publicatie hadden we gemeld dat mogelijk op zaterdag 4 april Harmonie St. Caecilia alsnog langs de deuren in Geulle zou gaan om kwalitatief goede potgrond aan te bieden. Door de landelijke maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan ook komende zaterdag deze traditionele voorjaarsactiviteit niet plaatsvinden.

Een nieuwe datum is nog niet gekozen. Op dit moment bieden we de potgrond op bestelling aan. U kunt bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch / whatsapp via 06-30117137. Tevens is op zaterdag 4 april een verkooppunt ingericht aan de Vliegveldweg 47 te Moorveld. U bent tussen 9.30 uur en 13.30 uur welkom. We verzoeken u hier vriendelijke om de landelijke richtlijnen in acht te nemen.

Door de landelijke maatregelen omtrent het coronavirus heeft Harmonie St. Caecilia moeten besluiten om de potgrondactie afgelopen zaterdag af te lasten. Zaterdag 21 maart zullen de reeds gedane bestellingen worden bezorgd. Verder bestaat de mogelijkheid om potgrond af te halen op onze afhaallocatie. De afhaallocatie hebben we ingericht aan de Vliegvelweg 47 te Moorveld. Hier staan een aantal vrijwilligers tussen 9.30 tot 13.30 uur voor u klaar.


De deur aan deur verkoop zal worden verplaatst naar zaterdag 4 april onder voorbehoud van verdere maatregelen en ontwikkelingen rondom het coronavirus. Mocht u voor die tijd al verlegen zitten om potgrond dan kunt u bestellingen telefonisch (06-30117137) of per mail ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) doorgeven. We zullen dan kijken wat we voor u kunnen betekenen. Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk via onze mediakanalen.

Potgrondactie 2020'Een winter zonder sneeuw, met vooral veel natte stormachtige weekenden' zo gaan we ons deze winter waarschijnlijk herinneren. Voor velen begint de stille wens naar die eerste voorjaarsdag weer op te borrelen. Een droge dag met warmere zonnestralen en dan lekker de tuin in om deze weer fris en kleurrijk te maken. Een eerste teken dat het voorjaar er weer aankomt is de potgrondactie van Harmonie St. Caecilia Geulle. De actie vindt dit jaar plaats op zaterdagochtend 14 maart.

Ook dit jaar biedt Harmonie St. Caecilia Geulle kwalitatief zeer goede potgrond aan. Vanaf 9.30 uur belt een groot aantal vrijwilligers van Harmonie St. Caecilia Geulle aan bij alle huizen in Geulle om deze kwaliteitspotgrond te verkopen. De prijs bedraagt slechts € 4,50 per zak van 50 liter.

Als u op zaterdag 14 maart niet thuis bent en u toch graag één of meerdere zakken potgrond wilt kopen, kunt u contact met ons opnemen. De contactpersonen hiervoor zijn de heer Wim Smeets telefoon 043-3648131 en de heer John Zeegers telefoon 043-3641935 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De potgrond wordt dan op een ander tijdstip geleverd.

Kerstadvertentie 2019 v1

'De glimlach van een kind, maak je blij, daar kan geen feest meer tegenop'; een bekende muzikale zin en een passende vergelijking met de harmonische wintermiddag die Harmonie St. Caecilia hield op zaterdag 14 december. Deze middag biedt een podium aan jonge muzikanten om hun opgedane muzikale kennis en kunde op een laagdrempelige manier aan familie, vrienden, kennissen en overige geïnteresseerden te laten horen. Deze middag kende solo uitvoeringen en duetjes. Ook de onlangs behaalde Hafa-diploma's werden uitgereikt. Stuk voor stuk eindigden de uitvoeringen met een terechte trotste glimlach. Mooi om te horen, mooi om te zien.

Het leerlingenorkest van Harmonie St. Caecilia Geulle onder leiding van Bart van den Hof gaf ook acte de présence en sloot de middag af met nieuw ingestudeerde stukken om vervolgens te eindigen met een aantal kerstliedjes.

Deelnemers dank voor jullie deelname, doorzettingsvermogen en enthousiasme. Waardering voor iedereen die mee heeft geholpen aan de organisatie van deze middag.

Foto Harmonische Wintermiddag 1600x781

Anton Pieck winterIeder jaargetijde heeft zo zijn karakter. Een druilerige grijze donkere namiddag in december, u gaat een deur door en dan meteen de verwelkoming met warmte, gemoedelijkheid, een lekker drankje en gezellige sfeer. Als dit ook nog eens gepaard gaat met hartstochtelijk uitgevoerde muziek ontstaat een mooie december namiddag.

Zo'n namiddag is de Harmonische wintermiddag van Harmonie St. Caecilia Geulle. Dit jaar heten we u welkom op zaterdag 14 december vanaf 16.00 uur in Cultureel Centrum De Harmoniezaal in Geulle. De allerjongste en beginnende muzikanten in opleiding krijgen de gelegenheid hun opgedane kunde op de bühne te brengen.

We hopen u graag zaterdagmiddag 14 december te ontmoeten. Een speciaal welkom voor alle ouders, oma's en opa's en andere familieleden. Mocht u of uw kind graag een instrument willen gaan bespelen dan is deze middag een goede manier om een keer met onze vereniging kennis te maken.

2019 - foto jubilarissen 1600x1040

Foto K. Curvers : De namen van de jubilarissen zijn van links naar rechts: Inge Hoogers-Janssen, Sanne Thomissen en John Zeegers.

Het Caeciliaweekend van Harmonie St. Caecilia Geulle werd gestart met een geslaagd diner verzorgd door Restaurant 't Hepke. Omdat dit het 125e Caeciliafeest was kregen we 'knien in 't zoer' zoals dit ook op het allereerste Caeciliafeest geserveerd werd. De zaal was mooi versierd. Ook een vleugje historie van onze vereniging te zien, namelijk de 3 uniformen die door de jaren heen gedragen zijn door de leden. Dank aan de versierders voor de gezellige aankleding.

Na het diner en een kleine verbouwing werden 3 jubilarissen gehuldigd, allen vanwege hun 25-jarig jubileum bij Harmonie St. Caecilia. Sanne Thomissen, Inge Hoogers-Janssen en John Zeegers, nogmaals proficiat! Met een volle buik en de officiële onderdelen van deze avond achter de rug konden de voetjes van de vloer op de muziek van duo Big Joe. De dansvloer was het grootste deel van de avond gevuld waarbij verschillende dansstijlen de revue passeerden.

De rest van het Caeciliaweekend stond in het teken van de jaarlijkse missen en onze patrones St. Caecilia. Op zaterdagavond 23 en zondagochtend 24 november heeft onze harmonie de Heilige missen in Waalsen en Geulle aan de Maas opgeluisterd.

Waardering gaat uit naar allen die meegeholpen hebben aan dit positieve Caeciliaweekend.