Onze vereniging bestaat al vanaf 1894 en heeft daarmee al een respectabele leeftijd bereikt. Ondanks deze leeftijd is de vereniging nog springlevend en houdt ze de dubbele doelstelling in ere: muziek maken op een hoog niveau en bijdragen aan evenementen in Geulle. De bijdragen aan de gemeenschap zijn velerlei. Er worden elk jaar speciale concerten gegeven. Daarnaast wordt deelgenomen aan carnavalsoptochten, kerkelijke vieringen zoals de Eerste H. Communie, serenades en speciale festiviteiten.

Het uitgebreide programma zou niet mogelijk zijn zonder de belangeloze inzet van vele vrijwilligers en de financiële ondersteuning door sponsors en donateurs. Zij allen maken het mogelijk dat dirigent en leden van harmonie, drumband en leerlingenorkest zich kunnen concentreren op het maken van goede muziek. Wij wensen u veel plezier met het bezoek aan onze virtuele wereld en mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Onze dank gaat uit naar onze begunstiger: Assurantiekantoor Louwet

index

 

U vindt ons ook op facebook.

Kerstadvertentie 2019 v1

'De glimlach van een kind, maak je blij, daar kan geen feest meer tegenop'; een bekende muzikale zin en een passende vergelijking met de harmonische wintermiddag die Harmonie St. Caecilia hield op zaterdag 14 december. Deze middag biedt een podium aan jonge muzikanten om hun opgedane muzikale kennis en kunde op een laagdrempelige manier aan familie, vrienden, kennissen en overige geïnteresseerden te laten horen. Deze middag kende solo uitvoeringen en duetjes. Ook de onlangs behaalde Hafa-diploma's werden uitgereikt. Stuk voor stuk eindigden de uitvoeringen met een terechte trotste glimlach. Mooi om te horen, mooi om te zien.

Het leerlingenorkest van Harmonie St. Caecilia Geulle onder leiding van Bart van den Hof gaf ook acte de présence en sloot de middag af met nieuw ingestudeerde stukken om vervolgens te eindigen met een aantal kerstliedjes.

Deelnemers dank voor jullie deelname, doorzettingsvermogen en enthousiasme. Waardering voor iedereen die mee heeft geholpen aan de organisatie van deze middag.

Foto Harmonische Wintermiddag 1600x781

Anton Pieck winterIeder jaargetijde heeft zo zijn karakter. Een druilerige grijze donkere namiddag in december, u gaat een deur door en dan meteen de verwelkoming met warmte, gemoedelijkheid, een lekker drankje en gezellige sfeer. Als dit ook nog eens gepaard gaat met hartstochtelijk uitgevoerde muziek ontstaat een mooie december namiddag.

Zo'n namiddag is de Harmonische wintermiddag van Harmonie St. Caecilia Geulle. Dit jaar heten we u welkom op zaterdag 14 december vanaf 16.00 uur in Cultureel Centrum De Harmoniezaal in Geulle. De allerjongste en beginnende muzikanten in opleiding krijgen de gelegenheid hun opgedane kunde op de bühne te brengen.

We hopen u graag zaterdagmiddag 14 december te ontmoeten. Een speciaal welkom voor alle ouders, oma's en opa's en andere familieleden. Mocht u of uw kind graag een instrument willen gaan bespelen dan is deze middag een goede manier om een keer met onze vereniging kennis te maken.

2019 - foto jubilarissen 1600x1040

Foto K. Curvers : De namen van de jubilarissen zijn van links naar rechts: Inge Hoogers-Janssen, Sanne Thomissen en John Zeegers.

Het Caeciliaweekend van Harmonie St. Caecilia Geulle werd gestart met een geslaagd diner verzorgd door Restaurant 't Hepke. Omdat dit het 125e Caeciliafeest was kregen we 'knien in 't zoer' zoals dit ook op het allereerste Caeciliafeest geserveerd werd. De zaal was mooi versierd. Ook een vleugje historie van onze vereniging te zien, namelijk de 3 uniformen die door de jaren heen gedragen zijn door de leden. Dank aan de versierders voor de gezellige aankleding.

Na het diner en een kleine verbouwing werden 3 jubilarissen gehuldigd, allen vanwege hun 25-jarig jubileum bij Harmonie St. Caecilia. Sanne Thomissen, Inge Hoogers-Janssen en John Zeegers, nogmaals proficiat! Met een volle buik en de officiële onderdelen van deze avond achter de rug konden de voetjes van de vloer op de muziek van duo Big Joe. De dansvloer was het grootste deel van de avond gevuld waarbij verschillende dansstijlen de revue passeerden.

De rest van het Caeciliaweekend stond in het teken van de jaarlijkse missen en onze patrones St. Caecilia. Op zaterdagavond 23 en zondagochtend 24 november heeft onze harmonie de Heilige missen in Waalsen en Geulle aan de Maas opgeluisterd.

Waardering gaat uit naar allen die meegeholpen hebben aan dit positieve Caeciliaweekend.

25jaarOp de feitelijke gedenkdag, vrijdag 22 november, viert Harmonie St. Caecilia Geulle haar traditionele patronesfeest. De genodigden zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in C.C. De Harmoniezaal, waar het feest van start gaat met een gezamenlijke maaltijd. Hierna worden onze jubilarissen Inge Hoogers-Janssen, Sanne Thomissen en John Zeegers, die allen hun 25-jarig jubileum vieren, door voorzitter Ger Roumans in de figuurlijke en letterlijke bloemetjes gezet. Na de huldiging van de jubilarissen, waarbij iedereen van harte welkom is, vervolgen we dit Caeciliafeest met een gezellige feestavond.

Traditiegetrouw luistert het harmonieorkest van Harmonie St. Caecilia Geulle de missen op in het Caeciliaweekend. De Caeciliamissen zijn op zaterdag 23 november in de Parochiekerk te Waalsen, aanvang 19.00 uur en op zondag 24 november om 10.15 uur in de St. Martinuskerk te Geulle.

Soms voel je van te voren dat een avond bijzonder gaat worden. Als de voortekenen niet bedriegen dan wordt zaterdagavond 9 november zo'n avond. Op deze avond organiseert de 125 jarige Harmonie St. Caecilia uit Geulle een dinerconcert in het Maaslandcentrum in Elsloo. De mix van goed eten, fijn gezelschap, prachtige (meerstemmige) zang door zangers en zangeressen uit het Kopzorgen muziektheater en de klanken van het harmonieorkest van Harmonie St. Caecilia Geulle, belooft veel goeds. Het dinerconcert heeft 75 jaar bevrijding als thema.

De kosten bedragen € 32,50 per persoon, waarvoor u een 4 gangendiner en mooie muziek krijgt aangeboden. Deelname is mogelijk door inschrijving via het e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonische via Finy Bouwens 043-3646513. De uiterste datum van inschrijven is 22 oktober.

We nodigen u vriendelijk uit om dit dinerconcert met ons te komen beleven.

Zondagochtend 8 september 2019 heeft de trekking van de loterij ten bate van de leerlingenopleiding plaatsgevonden. Voorzitter Ger Roumans - geassisteerd door meerdere aanwezigen – verrichtte de trekking van de loterij. De uitslag is – onder voorbehoud van eventuele typefouten – als volgt:

1e prijs € 100,00 op lotnummer 0357, 2e prijs € 75,00 op lotnummer 0472, 3e prijs € 50,00 op lotnummer 0286, 4e prijs € 25,00 op lotnummer 0799, 5e prijs € 25,00 op lotnummer 0916, 6e prijs € 25,00 op lotnummer 0032.

Getracht wordt de winnaars persoonlijk te informeren. Dank aan iedereen die een lot gekocht heeft, Assurantiekantoor Louwet RegioBank voor de sponsoring en last-but-not-least de verkopers die deur voor deur de loten enthousiast aan de man of vrouw hebben gebracht: dank!.

De jeugdopleiding van Harmonie St. Caecilia Geulle is één van de pijlers, zo niet het fundament, van de vereniging. Harmonie St. Caecilia zet zich in om op een zo (financieel) laagdrempelige manier een goede muziekopleiding aan haar leden aan te bieden. Om dit mede te bekostigen vindt ieder jaar een loterij plaats. De loten worden in Geulle deur-aan-deur verkocht door leden van de jeugdopleiding of sympathisanten van maandag 19 augustus tot en met zaterdag 31 augustus. De loten kosten € 2,00 per stuk. Te winnen valt een eerste prijs van 100,00 euro. De tweede prijs bedraagt 75,00 euro. 50 euro wordt gewonnen als u de derde prijs heeft. De 4e t/m 6e prijs ontvangen 25,00 euro. De trekking van de loterij vindt plaats op zondag 8 september door de voorzitter.

Dank gaat uit naar Assurantiekantoor Louwet voor de sponsoring van de loten.

Met de aankoop van een lot steunt u dus onze jeugdopleiding. In onze opleiding staat het positief "samen muziek maken" centraal. Heeft u of uw kind interesse in muziek maken, kom dan een keer oriënterend langs op een repetitie of bij een activiteit om de sfeer te proeven. We vertellen u graag over de mogelijkheden. Ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. geven we u graag nadere informatie.