Onze vereniging bestaat al vanaf 1894 en heeft daarmee al een respectabele leeftijd bereikt. Ondanks deze leeftijd is de vereniging nog springlevend en houdt ze de dubbele doelstelling in ere: muziek maken op een hoog niveau en bijdragen aan evenementen in Geulle. De bijdragen aan de gemeenschap zijn velerlei. Er worden elk jaar speciale concerten gegeven. Daarnaast wordt deelgenomen aan carnavalsoptochten, kerkelijke vieringen zoals de Eerste H. Communie, serenades en speciale festiviteiten.

Het uitgebreide programma zou niet mogelijk zijn zonder de belangeloze inzet van vele vrijwilligers en de financiële ondersteuning door sponsors en donateurs. Zij allen maken het mogelijk dat dirigent en leden van harmonie, drumband en leerlingenorkest zich kunnen concentreren op het maken van goede muziek. Wij wensen u veel plezier met het bezoek aan onze virtuele wereld en mocht u vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op.

Onze dank gaat uit naar onze begunstiger: Assurantiekantoor Louwet

index

 

U vindt ons ook op facebook.

Van maandag 3 juni tot en met vrijdag 14 juni vond de jaarlijkse donateurskaartenactie van Harmonie St. Caecilia Geulle plaats. Harmonie St. Caecilia Geulle wil alle donateurs hartelijk bedanken voor hun bijdrage! Met uw bijdrage verlenen we onder andere medewerking aan activiteiten in Geulle, enthousiasmeren we kinderen en jongeren voor muziek, leiden we nieuwe leden op, kopen en onderhouden we instrumenten en repeteren het leerlingenorkest, het slagwerkensemble en het harmonieorkest wekelijks. Nagenoeg alle uitvoeringen zijn zonder entree zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn.

Opluisteren processies en zomerconcert 7 juli Ave Maria.

De eerst volgende uitvoeringen van het harmonieorkest betreft het opluisteren van de processies op 23 en 30 juni. Op zondag 7 juli sluiten alle geledingen van Harmonie St. Caecilia Geulle het eerste deel van het jaar af met een 'easy-listening' zomerconcert in verzorgingshuis Ave Maria.

Van maandag 3 juni tot en met vrijdag 14 juni vindt de jaarlijkse donateurskaartenactie van Harmonie St. Caecilia Geulle plaats.

donateur
Een financiële actie die in het leven is geroepen om een bijdrage te vragen voor de activiteiten die Harmonie St. Caecilia voor de Geulse gemeenschap doet. Het lijkt heel gewoon: de Sinterklaasoptocht, het jeugdcarnaval, de carnavalsoptocht, participeren in de kunstroute Kunst Kleurt je Leven, de beide processies, het zomerconcert en andere dorpsactiviteiten, de harmonie is er graag bij.

Activiteiten waar wij ook graag in de toekomst onze medewerking aan blijven verlenen. Om hiervoor te zorgen enthousiasmeren we kinderen en jongeren voor muziek, leiden we nieuwe leden op, kopen en onderhouden we instrumenten en repeteren het leerlingenorkest, het slagwerkensemble en het harmonieorkest wekelijks. Nagenoeg alle uitvoeringen zijn zonder entree zodat deze voor iedereen toegankelijk zijn.

Door voor € 2,50 per stuk één of meerdere donateurskaarten te kopen draagt u een belangrijk steentje bij aan deze activiteiten. Als een van onze leden bij u aan de deur komt om te vragen of u ons ook in 2019 wilt steunen, hopen we op een positief antwoord.

Voor nadere informatie over ons jubileumweekend verwijzen we u naar onze speciale website

www.125harmoniegeulle.nl

We hopen u graag te begroeten op 10, 11 of 12 mei!

feestweekend

potgrondEen grijze natte winter loopt op z'n einde. De eerste welkome zonnestralen hebben we al ontvangen. De lentekriepels beginnen te komen. Een inventariserende blik op tuin en terras heeft al plaatsgevonden. In uw hoofd heeft u al een werklijstje gemaakt wat er gedaan moet worden om op een voorjaarsdag met een windstille 22 graden, blauwe lucht en zon, fijn van uw tuin te kunnen genieten. Het werklijstje begint bij het begin: goede potgrond!

Harmonie St. Caecilia zorgt er voor dat deze actie gemakkelijk doorgestreept kan worden, want ook dit jaar biedt ze kwalitatief zeer goede potgrond aan. Op zaterdag 9 maart vanaf 9.30 uur belt een groot aantal vrijwilligers van Harmonie St. Caecilia Geulle aan bij alle huizen in Geulle om deze kwaliteitspotgrond te verkopen. De prijs bedraagt slechts € 4,50 per zak van 50 liter.

Als u op zaterdag 9 maart niet thuis bent en u toch graag één of meerdere zakken potgrond wilt kopen, kunt u contact met ons opnemen. De contactpersonen hiervoor zijn de heer Wim Smeets telefoon 043-3648131 en de heer John Zeegers telefoon 043-3641935 of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De potgrond wordt dan op een ander tijdstip geleverd.

Op zondag 18 november valt Harmonie St. Caecilia weer de eer te beurt om de Goedheiligman muzikaal te mogen verwelkomen in Geulle. Sint en zijn pieten worden om 13.30 uur aan de brug over het kanaal verwacht. Harmonie St. Caecilia zal de intocht met passende muziek omlijsten.

Kleurplaat Sinterklaas

ceciliaZaterdag 17 november
Harmonie St. Caecilia start haar activiteiten rondom haar patroonsfeest dit jaar met de opluistering van de Heilige Mis in de Parochie Waalsen op zaterdag 17 november om 19.00 uur.


Zondag 2 december
Op zondag 2 december luistert Harmonie St. Caecilia de Heilige Mis (aanvang 10.15 uur) op in de Parochie St. Martinus te Geulle. Na deze Heilige Mis ter intentie van de levende en overleden leden van Harmonie St. Caecilia volgt een gezamenlijke brunch in Cultureel Centrum De Harmoniezaal. Aansluitend, om circa 13.30 uur, vindt de huldiging van de jubilarissen plaats. We mogen ons ook dit jaar weer verheugen in een groot aantal jubilarissen:
• Willemijn Michielsen, 12,5 jaar
• Finy Bouwens, Marcel Bouwens en Ron Kleynen, 25 jaar;
• Mariet Kerckhoffs-Bocken en Judith Meertens, 40 jaar;
• Ger Kerckhoffs, 60 jaar;
• Piet Frissen, 70 jaar.

Na de huldiging en het uitspreken van onze waardering richting de jubilarissen sluiten we de feestelijkheden af met een gezellige feestmiddag. Zowel bij de huldiging van de jubilarissen als bij de feestmiddag is iedereen van harte welkom.

IMG 0264Zondagavond 14 oktober 2018 wordt met mooie letters in de bijna 125-jarige geschiedenis van Harmonie St. Caecilia Geulle beschreven. Op het LBM Concertconcours, in een goed gevulde theaterzaal van de Oranjerie in Roermond, behaalde het harmonieorkest onder leiding van Victor Vaessen de 1e prijs met lof met een ongekend gemiddelde van 92,17 punten. Daarmee was het orkest tevens dagwinnaar en ontving het orkest van Staatssecretaris de heer Raymond Knops de bijbehorende medaille.

Het was zo'n avond dat alles precies op zijn plaats viel bij het spelen van de beide beoordelingsstukken Synkretismos (Jef Penders, 92,83 punten) en Fiesta del Pacifico (Roger Nixon, 91,50 punten). Op het juiste moment de beste prestatie leveren gebeurt niet vanzelf, maar is het resultaat van het harde en constructief werken de afgelopen driekwart jaar dat in het teken stonden van dit bondsconcours.

Voor nu een groot compliment aan dirigent Victor Vaessen en alle muzikanten; gefeliciteerd met en geniet van deze uitslag! Waardering voor jullie inzet en doorzettingsvermogen. Grote dank aan alle vrijwilligers en sympathisanten die op de achtergrond voor de goede randvoorwaarden hebben gezorgd. Onze gedachten gaan ook uit naar leden die ons de afgelopen jaren ontvallen zijn, hopelijk hebben ze met een glimlach mee kunnen kijken.